Bagageregels voor uw vlucht

Als u gaat vliegen, is het belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over de bagageregels die van toepassing zijn op uw vlucht. Deze regels kunnen variëren per luchtvaartmaatschappij en zelfs per tickettype. Hieronder vindt u een gedetailleerde uitleg over de belangrijkste aspecten van bagagebeleid, zodat u zonder zorgen kunt reizen.

Handbagage

Handbagage, ook wel cabinebagage genoemd, is de bagage die u mee mag nemen in de cabine van het vliegtuig. De afmetingen en het gewicht van handbagage zijn strikt gereguleerd. Over het algemeen mag een stuk handbagage niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 23 cm en niet zwaarder dan 7 tot 10 kg, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Het is raadzaam om de specifieke regels van uw luchtvaartmaatschappij te controleren voordat u uw koffer inpakt.

Ingecheckte bagage

Ingecheckte bagage is de bagage die u afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij. Deze bagage wordt vervoerd in het ruim van het vliegtuig. De regels voor ingecheckte bagage kunnen sterk variëren. Sommige tickets omvatten geen ingecheckte bagage, terwijl andere juist één of meer stukken toestaan, met gewichtslimieten die doorgaans tussen de 20 en 32 kg per stuk liggen.

Overzichtstabel van bagageregels per luchtvaartmaatschappij

Luchtvaartmaatschappij
Handbagage afmetingen
Handbagage gewicht
Ingecheckte bagage gewicht
KLM
55 x 40 x 25 cm
12 kg
23 kg
EasyJet
56 x 45 x 25 cm
Geen limiet
15 kg / 23 kg
Ryanair
40 x 25 x 20 cm
10 kg
20 kg

Extra kosten voor bagage

Veel luchtvaartmaatschappijen rekenen extra kosten voor ingecheckte bagage, vooral als deze niet bij uw ticket is inbegrepen. Deze kosten kunnen ook van toepassing zijn als uw bagage de toegestane afmetingen of het toegestane gewicht overschrijdt. Het is belangrijk om deze informatie vooraf te controleren om onverwachte kosten op de luchthaven te voorkomen.

Speciale bagage

Sommige items zoals sportuitrusting, muziekinstrumenten en medische apparatuur worden beschouwd als speciale bagage. Deze items vereisen vaak voorafgaande goedkeuring van de luchtvaartmaatschappij en kunnen onderworpen zijn aan extra kosten. Informeer tijdig bij uw luchtvaartmaatschappij over de mogelijkheden en kosten.

Tips voor het inpakken van uw bagage

Om ervoor te zorgen dat uw reis soepel verloopt, hier enkele tips voor het inpakken van uw bagage:

  • Weeg uw bagage thuis om zeker te zijn dat deze voldoet aan de gewichtslimieten.
  • Gebruik reisorganizers om de ruimte in uw koffer optimaal te benutten.
  • Plaats vloeistoffen in een doorzichtig, hersluitbaar zakje van maximaal 1 liter.
  • Verdeel waardevolle spullen en belangrijke documenten over verschillende tassen.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u eventuele problemen bij de luchthaven vermijden en genieten van een zorgeloze vlucht. Veilige reis gewenst!