Kan ik mijn ticket upgraden naar premium economy?

Het upgraden van uw vliegticket naar premium economy is een uitstekende manier om meer comfort en voordelen te genieten tijdens uw vlucht. Of u nu een zakelijke reiziger bent of op vakantie gaat, een upgrade kan uw reiservaring aanzienlijk verbeteren. In dit artikel leggen we uit hoe u uw ticket kunt upgraden naar premium economy, inclusief de voordelen en hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Wat is Premium Economy?

Premium economy is een klasse die valt tussen de standaard economy class en de business class in. Het biedt meer beenruimte, bredere stoelen, betere maaltijdopties en vaak ook extra bagagevrijstelling. Luchtvaartmaatschappijen bieden deze klasse aan om een middenweg te bieden voor reizigers die meer comfort willen dan economy, zonder de hoge kosten van business class.

Hoe kan ik mijn ticket upgraden?

Er zijn verschillende manieren om een upgrade naar premium economy te verkrijgen:

 • Direct bij boeking: De eenvoudigste manier is om direct bij het boeken van uw ticket te kiezen voor premium economy. Dit kan via de website van de luchtvaartmaatschappij, via een reisbureau of bij een online ticketverkoper zoals lastminutvliegtickets.nl.
 • Upgrade na boeking: Als u al een economy ticket heeft geboekt, kunt u vaak nog een upgrade naar premium economy aanvragen. Dit kan meestal via de website van de luchtvaartmaatschappij onder het gedeelte ‘Mijn boekingen’, of door contact op te nemen met de klantenservice.
 • Loyaliteitsprogramma’s: Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om met gespaarde punten of miles een upgrade te kopen. Dit is een populaire optie voor frequente vliegers.
 • Last-minute upgrades: Soms bieden luchtvaartmaatschappijen bij het inchecken de mogelijkheid om te upgraden naar premium economy tegen een gereduceerd tarief, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Voordelen van Premium Economy

Een upgrade naar premium economy biedt verschillende voordelen:

 • Meer beenruimte: Geniet van extra beenruimte waardoor u comfortabeler kunt zitten en gemakkelijker kunt bewegen tijdens de vlucht.
 • Bredere stoelen: De stoelen in premium economy zijn vaak breder dan in de economy class, wat extra comfort biedt, vooral tijdens lange vluchten.
 • Verbeterde maaltijdservice: In veel gevallen krijgt u in premium economy een verbeterde maaltijdservice aangeboden, soms zelfs met maaltijden die gelijkwaardig zijn aan die in business class.
 • Extra bagage: Veel luchtvaartmaatschappijen staan toe dat passagiers in premium economy meer bagage gratis meenemen dan in economy.

Tips voor het upgraden

Enkele tips om uw kans op een upgrade te vergroten:

 • Wees flexibel: Flexibiliteit in uw reisdata kan de kans op beschikbare upgrades vergroten.
 • Check regelmatig: Controleer regelmatig de beschikbaarheid van upgrades, vooral vlak voor de vlucht, omdat de beschikbaarheid kan veranderen.
 • Gebruik loyaliteitspunten: Spaar punten of miles binnen het loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij en gebruik deze voor upgrades.
 • Boek vroeg: Soms zijn er speciale aanbiedingen voor upgrades beschikbaar voor vroege boekers.

Upgraden naar premium economy kan uw reiservaring aanzienlijk verbeteren en is een investering die de moeite waard kan zijn, vooral op lange vluchten. Overweeg uw opties en plan vooruit om het maximale uit uw reisbudget en -ervaring te halen.