Hoe kies je een stoel tijdens het online inchecken?

Het kiezen van een stoel tijdens het online inchecken is een veelgestelde vraag onder reizigers. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om tijdens het online incheckproces een stoel te kiezen. Dit proces kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, maar de basisstappen zijn vaak vergelijkbaar. Hieronder leg ik uit hoe je een stoel kunt kiezen tijdens het online inchecken en geef ik enkele tips om de beste stoel te krijgen.

Stap-voor-stap gids voor het kiezen van een stoel

  1. Bezoek de website van de luchtvaartmaatschappij: Start het incheckproces door naar de officiële website van de luchtvaartmaatschappij te gaan. Je hebt je boekingsreferentie of ticketnummer nodig om in te loggen op je boeking.
  2. Voer je gegevens in: Vul je achternaam en boekingsreferentie of ticketnummer in op de incheckpagina. Deze informatie vind je meestal in de bevestigingsmail van je ticket.
  3. Start het incheckproces: Volg de instructies op de website om het inchecken te starten. Dit is meestal mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vlucht.
  4. Selecteer je stoel: Tijdens het incheckproces kom je op een pagina waar je een stoel kunt selecteren. Vaak zie je een plattegrond van het vliegtuig waarop beschikbare stoelen worden getoond. Klik op de stoel die je wilt en bevestig je keuze.
  5. Bevestig en print je instapkaart uit: Na het kiezen van je stoel kun je doorgaan met het afronden van het incheckproces. Print je instapkaart uit of sla deze op je mobiele telefoon op, afhankelijk van de opties die de luchtvaartmaatschappij biedt.

Tips voor het kiezen van de beste stoel

Het kiezen van de ‘beste’ stoel op een vlucht kan afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele algemene tips die je kunnen helpen bij het maken van je keuze:

  • Overweeg extra beenruimte: Stoelen bij nooduitgangen bieden meestal meer beenruimte. Let op, er kunnen specifieke vereisten zijn om op deze stoelen te mogen zitten.
  • Vermijd stoelen bij de toiletten: Deze stoelen kunnen minder wenselijk zijn vanwege het frequente gebruik van de toiletten door andere passagiers en de bijbehorende geuren.
  • Kijk naar de stoelindeling: Websites zoals SeatGuru kunnen gedetailleerde plattegronden en beoordelingen van stoelen op specifieke vluchten bieden. Gebruik deze informatie om een beter geïnformeerde keuze te maken.
  • Overweeg de locatie van de stoel: Als je snel het vliegtuig wilt verlaten, kies dan een stoel dicht bij de voorzijde. Als je liever tijdens de vlucht rust, probeer dan een stoel te vinden ver weg van de keuken en andere drukke gebieden.

Online inchecken en het selecteren van stoelen kan het reisproces aanzienlijk versoepelen en is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je een comfortabele vlucht hebt. Door vooraf je stoel te kiezen, kun je ook eventuele stress vermijden die ontstaat bij het toewijzen van stoelen op het laatste moment aan de incheckbalie.

Veel reisplezier en een comfortabele vlucht gewenst!