Hoe kan ik mijn boarding pass opslaan op mijn smartphone?

Het opslaan van uw boarding pass op uw smartphone is een handige manier om ervoor te zorgen dat u altijd uw instapinformatie bij de hand heeft. Dit niet alleen versnelt het incheckproces op de luchthaven, maar vermindert ook de kans op het verliezen van belangrijke documenten. Hieronder volgt een gedetailleerde handleiding over hoe u uw boarding pass kunt opslaan op verschillende soorten smartphones.

Gebruik van luchtvaartmaatschappij apps

Vele luchtvaartmaatschappijen hebben hun eigen apps die het mogelijk maken om in te checken en uw boarding pass direct op uw telefoon op te slaan. Voorbeelden hiervan zijn de KLM-app, de Ryanair-app, en de app van American Airlines. Hier is hoe u dit doet:

 1. Download en installeer de app van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt vanuit de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).
 2. Open de app en log in met uw boekingsreferentie of frequent flyer gegevens.
 3. Volg de instructies om in te checken voor uw vlucht. Tijdens dit proces krijgt u de optie om uw boarding pass op te slaan.
 4. Kies voor opslaan op uw telefoon. Afhankelijk van uw toestel en de app, kan dit direct in de app of in een aparte wallet-app zoals Apple Wallet of Google Pay.

Gebruik van e-mail of luchtvaartmaatschappij website

Als u geen app wilt of kunt gebruiken, bieden de meeste luchtvaartmaatschappijen ook de mogelijkheid om uw boarding pass via e-mail te ontvangen of deze te downloaden van hun website:

 1. Check in voor uw vlucht op de website van de luchtvaartmaatschappij.
 2. Kies de optie om uw boarding pass te ontvangen via e-mail of om deze direct te downloaden.
 3. Open de e-mail op uw smartphone en download de bijlage met de boarding pass.
 4. U kunt deze opslaan in een relevante app zoals Adobe Reader of een bestandsbeheer app, afhankelijk van wat uw voorkeur heeft.

Gebruik van Wallet-apps

Wallet-apps zoals Apple Wallet of Google Pay zijn speciaal ontworpen om tickets, waaronder boarding passes, veilig op te slaan. Hier is hoe u deze apps kunt gebruiken:

 1. Zorg ervoor dat u de wallet-app op uw smartphone geïnstalleerd heeft.
 2. Wanneer u uw boarding pass downloadt via de luchtvaartmaatschappij app of via e-mail, zoek naar een optie zoals ‘Voeg toe aan Wallet’ of ‘Opslaan in Google Pay’.
 3. Volg de instructies om de boarding pass toe te voegen aan uw wallet-app.
 4. Uw boarding pass zal nu beschikbaar zijn in de app en kan gemakkelijk worden getoond tijdens het boarden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Vraag
Antwoord
Kan ik meerdere boarding passes opslaan op mijn telefoon?
Ja, u kunt meerdere boarding passes opslaan, zowel in de luchtvaartmaatschappij apps als in wallet-apps.
Wat gebeurt er als mijn telefoonbatterij leeg is?
Het is altijd goed om een papieren kopie van uw boarding pass als back-up te hebben, of zorg ervoor dat uw telefoon volledig is opgeladen voor uw reis.
Is het veilig om mijn boarding pass op mijn smartphone te bewaren?
Ja, het is veilig om uw boarding pass op uw smartphone te bewaren, vooral als u gebruik maakt van beveiligde apps zoals die van luchtvaartmaatschappijen of wallet-apps.

Door uw boarding pass op uw smartphone op te slaan, kunt u gemakkelijker en effici├źnter reizen. Volg deze stappen en tips om ervoor te zorgen dat u altijd voorbereid bent voor uw volgende vlucht.