Hoe kan ik mijn boarding pass afdrukken?

Het afdrukken van uw boarding pass is een essentiƫle stap in uw voorbereiding voor het vliegen. Of u nu een ervaren reiziger bent of een beginner, het is belangrijk om te weten hoe u efficiƫnt uw instapkaart kunt verkrijgen en afdrukken. Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van de verschillende manieren waarop u uw boarding pass kunt afdrukken, inclusief stap-voor-stap instructies en tips om uw reiservaring te optimaliseren.

Online inchecken en boarding pass afdrukken

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om online in te checken, wat meestal kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van uw vlucht. Tijdens dit proces kunt u uw stoel kiezen, eventuele bagagekosten betalen en uw boarding pass afdrukken. Volg deze eenvoudige stappen om uw boarding pass thuis af te drukken:

 1. Ga naar de website van uw luchtvaartmaatschappij.
 2. Voer uw boekingsreferentie en achternaam in op de incheckpagina.
 3. Volg de instructies voor het incheckproces.
 4. Zodra u bent ingecheckt, klikt u op de optie om uw boarding pass af te drucken.
 5. Zorg ervoor dat uw printer is aangesloten en klaar voor gebruik.
 6. Selecteer de printoptie en uw boarding pass zal worden afgedrukt.

Gebruik van mobiele boarding pass

Een alternatief voor het afdrukken van een papieren boarding pass is het gebruik van een mobiele boarding pass. Deze optie bespaart papier en is vaak handiger. U kunt uw mobiele boarding pass ontvangen via de app van de luchtvaartmaatschappij of in uw e-mail. Hier zijn de voordelen en hoe u deze kunt gebruiken:

 • Gemak: Uw boarding pass is altijd beschikbaar op uw smartphone, zelfs zonder internetverbinding.
 • Veiligheid: Digitale boarding passen zijn beveiligd met uw accountgegevens en kunnen niet gemakkelijk worden verloren of gestolen.
 • Snellere doorstroming: Met mobiele boarding passen kunt u vaak sneller door beveiligingscontroles en boarding gates.

Om een mobiele boarding pass te gebruiken, downloadt u eenvoudig de app van uw luchtvaartmaatschappij, checkt u online in en kiest u de optie om de boarding pass op te slaan op uw mobiele apparaat.

Kiosken op de luchthaven

Als u niet in staat bent om thuis uw boarding pass af te drukken of als u liever een papieren versie heeft, kunt u gebruik maken van de zelfbedieningskiosken op de luchthaven. Deze kiosken staan meestal in de vertrekhal en bieden een snelle en gemakkelijke manier om in te checken en uw boarding pass te printen:

 1. Zoek een kiosk van uw luchtvaartmaatschappij bij aankomst op de luchthaven.
 2. Voer de benodigde gegevens in, zoals uw boekingsreferentie en achternaam.
 3. Volg de aanwijzingen op het scherm om in te checken.
 4. Selecteer de optie om uw boarding pass af te drukken.

Tips voor een soepele ervaring

 • Controleer de printerinstellingen: Zorg dat uw printer correct is ingesteld en dat er voldoende papier en inkt beschikbaar is.
 • Download de app van de luchtvaartmaatschappij: Dit kan handig zijn voor het ontvangen van vluchtupdates en het gemakkelijk toegang hebben tot uw reisdocumenten.
 • Bewaar een digitale kopie: Het is altijd een goed idee om een digitale kopie van uw boarding pass op uw telefoon of e-mail te bewaren voor het geval u de papieren versie verliest.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u probleemloos uw boarding pass kunt afdrukken en voorbereid bent voor uw volgende reis. Veilige reizen!